Micropalen


Micropalen zijn een interessante stabilisatieoplossing voor het opvangen van druk- en treklasten wanneer een werf weinig ruimte biedt en moeilijk bereikbaar is voor zware machines. Ze hebben meestal een beperkte diameter en zijn een voordelig alternatief wanneer zware en duurdere funderingspalen niet nodig zijn.

Micropalen worden ook vaak gebruikt voor de fundering van machines in bestaande gebouwen en het opvangen van windlasten op bruggen. Ze kunnen eveneens gebruikt worden om door bestaande funderingen te boren en zo de fundering extra te verstevigen. Deze funderingstechniek zorgt ervoor dat de druk van een gebouw gespreid wordt over diepere grondlagen.

Voordelen van micropalen van Mees bvba


  • Micropalen zijn ideaal voor bouwwerven die moeilijk toegankelijk zijn met zwaar materieel.
  • Trillingsvrije en geluidsarme stabilisatie.
  • Micropalen zijn voordelig in vergelijking met andere funderingstechnieken.
  • Ervaren team met een modern machinepark voor een veilige stabilisatie.
  • Snelle uitvoering.

Plaatsing van micropalen


We kunnen micropalen zowel verticaal als onder een hoek plaatsen waardoor we voor moeilijk toegankelijke ruimtes een goede stabilisatieoplossing bieden.

We boren een ankerstaaf onder hoge druk in de grond die we met cement rond het anker injecteren. Aanvullend wapenen we micropalen door gebruik te maken van stalen staven.

Vraag een gratis offerte voor micropalen bij Mees bvba

Heeft u interesse in micropalen voor uw stabilisatieproject in Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant, Oost-Vlaanderen, Brussels Gewest of elders? Vraag nu vrijblijvend een offerte voor onze micropalen!

Offerte aanvragen